www.webbase.hu


GÉPJÁRMŰVÉDELEM


Navsky Nova rendszer
- A rendszer működése - Védelmi funkciók
Navsky Nova Classic - Navsky Nova Private - Navsky Nova Comfort EVO - Navsky Nova Dragon
Összehasonlító táblázat


- NAVSKY NOVA RENDSZER -

A Navsky Nova műholdas gépjárművédelmi rendszer 8 éves kiemelkedően sikeres története folyamán a piaci igényeknek megfelelően több fejlesztésen ment keresztül, mely szoftverének flash verzióját rendszeresen, az eszközbe történő beavatkozás nélkül GSM hálózaton keresztül frissítjük.

A Navsky Nova rendszer és a hozzá kapcsolódó új termékek fejlesztésével egy olyan széleskörű termék- és szolgáltatáspalettát alakítottunk ki, hogy a nagy kategóriájú gépjárműveken kívül a kis- és középkategóriájú gépjárművet üzemeltetők számára is elérhető, minőségi szolgáltatásokat biztosítsunk.

A Navsky Nova rendszerrel felszerelt gépjárművek tulajdonosainak a hazai biztosítótársaságok kedvezményt biztosítanak a Casco díjából, melynek mértéke 5-20% között társaságonként változó.

to TOP

- A RENDSZER MŰKÖDÉSE -

A Navsky Nova rendszer legfontosabb eleme a gépjárműbe telepített központi egység, melynek GPS antennája folyamatosan veszi a Föld körül keringő speciális műholdak jeleit.

A GPS vevőegység a beérkező jelekből a következő információkat szolgáltatja a mikrokontroller részére: hosszúság, szélesség, dátum, idő, irány és sebesség.

A központi egység által feldolgozott információk a rendszer állapota alapján különböző eseményeket válthatnak ki a védelmi funkcióknak megfelelően.

A Navsky Nova rendszer szükség esetén GSM hálózaton keresztül azonnal elküldi ezeket az információkat a diszpécserközpontnak.

Diszpécserközpontunk 24 órás felügyelettel végzi az általunk felügyelt gépjárművek védelmét Magyarország területén belül, míg Európában helymeghatározást és szükség esetén gépjármű leállítást biztosítunk az intézkedő hatóság helyszínre küldése nélkül.

Minden riasztási eseménynél diszpécsereink haladéktalanul felveszik a kapcsolatot ügyfeleinkkel, illetve amennyiben szükséges, az intézkedést lefolytató szervekkel.

to TOP

- VÉDELMI FUNKCIÓK -

Jogtalan behatolás elleni védelem
Amennyiben a Navsky Nova rendszer bekapcsolt állapotban van, jogtalan ajtónyitás esetén hang- és fényjelzéssel tudatja környezetével a feltörés tényét, és erről azonnal értesíti a diszpécserközpontot is. Külön kérés esetén, ha a riasztás időtartama meghaladja a 30 másodpercet, a gépjármű tulajdonosa az eseményről automatikusan SMS üzenetet kap.

Jogtalan gépjárműhasználat védelme
Minden indításkor a Navsky Nova rendszer kéri, hogy a gépjármű vezetője azonosítsa magát, hogy jogosult annak használatára. Az azonosítás történhet rejtett nyomógombbal, számtasztatúrával, vagy kártyás kezelőegységgel. Amennyiben az azonosítás 30 másodpercen belül nem történik meg, csendes riasztási jelzést küld a diszpécserközpontba.

Támadás elleni védelem
A gépjárművek védelmén kívül kiemelt hangsúlyt fektetünk a gépjárműben tartózkodó személyek védelmére, így rendőrségi-, egészségügyi- vagy műszaki segítségkérés esetén diszpécserszolgálatunk készségesen áll rendelkezésükre. A támadás- illetve segítségkérés jelzése történhet a számtasztatúra, a kártyás kezelőegység, vagy egy kiegészítő pánikgomb használatával.

Rablás védelem
Abban az esetben, ha a vezetőoldali ajtó nyitása járó motor mellett történik, a Navsky Nova rendszer kéri, hogy a gépjármű vezetője azonosítsa magát a jogtalan gépjármű használat védelmével megegyező módon.

Szoftveres elmozdulás érzékelés
A Navsky Nova rendszer bekapcsolt állapotban rögzíti a gépjármű helyzetét és az ettől történő jelentős elmozdulás esetén riasztási jelzést küld a diszpécserközpontnak.

Szabotázs elleni védelem
A Navsky Nova rendszer központi egységének megbontása, vagy a beszerelésre kerülő további eszközök és az azokat összekötő kábelek megszakítása esetén azonnali riasztási jelzést küld a diszpécserközpontnak.

GSM blokkolás védelme
A Navsky Nova rendszer egyedülálló megoldásának köszönhetően felismeri a GSM blokkoló eszköz használatát, és ebben az esetben egy intelligens védelmi program segítségével megakadályozza a gépjármű elvitelét, illetve segítséget nyújt annak megtalálásában.

Akkumulátor töltöttség figyelése
Rendszerünk folyamatosan figyeli a gépjármű saját akkumulátorának töltöttségi állapotát, és az ettől történő jelentős merülés esetén jelzést küld a diszpécserközpontnak.

Belsőtér védelem (opcionális)
Amennyiben a gépjármű már rendelkezik valamilyen belsőtér védelmet biztosító riasztóval, akkor elegendő annak illesztése a Navsky Nova rendszerhez, hogy a gépjármű ablakainak betörése esetén is jelzést küldjön a diszpécserközpontnak. Ennek hiánya esetén kiegészítő belsőtér védelmi modul illesztését javasoljuk ügyfeleinknek.

Emelés elleni védelem (opcionális)
Amennyiben a gépjármű már rendelkezik valamilyen emelésvédelmet biztosító riasztóval, akkor elegendő annak illesztése a Navsky Nova rendszerhez, hogy a gépjármű emelés vagy vontatás esetén is jelzést küldjön a diszpécserközpontnak. Ennek hiánya esetén kiegészítő emelésvédelmi modul illesztését javasoljuk ügyfeleinknek.

to TOP

- NAVSKY NOVA CLASSIC -


A Navsky Nova Classic az alapeszközökön kívül egy rejtett nyomógombbal és egy plusz távirányítóval került kiegészítésre, mely a kedvező eszközárából adódóan különösen ajánlott a kis- és középkategóriájú gépjárművet üzemeltetők számára.

A kiegészítő távirányító feladata, hogy a Navsky Nova rendszert ki- és bekapcsolja, mellyel a nyomógombos azonosításon kívül egy magasabb védelmi szintet biztosítunk.


   

Bizonyos típusú gépjárműveknél lehetőség nyílik arra, hogy a plusz távirányító a központi zárat is vezérelje, ezzel kényelmes használatot biztosítva a távirányítóval nem rendelkező gépjárművek számára.

A beépített rejtett nyomógomb azonosítja a gépjármű jogos használóját, a gyújtás ráadást, illetve a járó motor melletti vezetőoldali ajtónyitást követően.


to TOP

- NAVSKY NOVA PRIVATE -


A Navsky Nova Private az alapeszközökön kívül egy beépített számtasztatúrával kiegészített rendszer, mely a védelem erősödése mellett további szolgáltatásokat nyújt használójának.

A számtasztatúra esztétikus módon az ügyfelünk kérése alapján kerül beépítésre, mely 10 számjegyből (0-9) és két funkció billentyűből ( *,# ) épül fel.

   


A Navsky Nova rendszer kezelése négy számjegyű PIN kódos azonosítással történik, melynek használata szükséges a gyújtás ráadását, illetve a járó motor melletti vezetőoldali ajtó nyitását követően.

A számtasztatúra lehetőséget biztosít a PIN kód megváltoztatásra, illetve a szerviz üzemmódba történő be- és kikapcsolásra a diszpécserközpont felhívása nélkül.

A Navsky Nova Private további előnye, hogy a számtasztatúra segítségével egy támadásjelzés küldhető a diszpécserközpontba a támadó tudomása nélkül.

Amennyiben a gépjármű nem rendelkezik gyári távirányítóval, ami elvégezné a rendszer be- és kikapcsolását, kiegészítő távirányító használata indokolt.

to TOP

- NAVSKY NOVA COMFORT EVO -
+ GPRS WATCH szolgáltatás


A Navsky Nova Comfort EVO egy hordozható kártyával felszerelt védelmi rendszer, melynek alkalmazásával a legkomfortosabb védelmet nyújtjuk ügyfeleinknek. A rádiófrekvencián kommunikáló kártya használatával ügyfeleinknek elegendő maguknál tartaniuk kártyájukat, amely automatikusan azonosítja a gépjármű jogos vezetőjét, a gyújtás ráadását, illetve a gyújtás melletti vezetőoldali ajtónyitást követően. 

   


A Navsky Nova Comfort EVO választása esetén Előfizetőinknek szükséges megrendelniük a GPRS WATCH szolgáltatásunkat is, hogy a legkényelmesebb használat mellett mégis garantált legyen a legnagyobb biztonság is. Legújabb WATCH szolgáltatásunkkal Magyarország területén belül, ahol a GPRS lefedettség biztosított folyamatos GPRS ellenőrző kapcsolatot tartunk fenn a gépjármű és a diszpécserszolgálat között, hogy elkerülhető legyen a GSM blokkolóval, vagy egyéb újabb módszerekkel történő gépjármű-eltulajdonítás.

to TOP

- NAVSKY NOVA DRAGON -


A Navsky Nova Dragon az alapeszközökön kívül egy hordozható kártyás kezelőegységet tartalmaz, melynek alkalmazásával a legkomfortosabb védelmet nyújtjuk ügyfeleinknek.

A Dragon kártya egyik fő előnye, hogy az autó belső esztétikájának megbontása nélkül üzemeltethető a Navsky Nova védelmi berendezés.

   


A rádiófrekvencián kommunikáló kártya használatakor ügyfeleinknek elegendő maguknál tartaniuk kártyájukat, amely automatikusan élesíti és hatástalanítja a rendszert, mindössze a gépjármű beindítását követően szükséges beírniuk személyes PIN kódjukat.

A rendszer természetesen alkalmas a Navsky Nova Private terméknél említett szervizmódba történő be- és kikapcsolásra, a PIN kód megváltoztatására, illetve támadásjelzés küldésére is.

Bizonyos gépjárműtípusoknál a Dragon kártya alkalmas a központi zár megvezérlésére is, melynek segítségével a gépjárműtől való eltávolodáskor illetve közeledéskor zárja, illetve nyitja a járművet.Felhívjuk a figyelmét, hogy a Comfort EVO és Dragon kártya 1 db speciális elemmel működik, melyek élettartama általában 3-6 hónap. Biztonságtechnikai szempontból az elemek forrasztott kötéssel vannak rögzítve, ezért a cserét kizárólag szervizeinkben tudják elvégezni.


to TOP


- ÖSSZEHASONLÍTÓ TÁBLÁZAT-

Jellemzők
Navsky Nova
Classic
Navsky Nova
Private
Navsky Nova
Comfort Evo
Navsky Nova
Dragon

MABISZ tanúsítvány

24 órás diszpécserközpont

Pozíció meghatározás Európa területén

Gépjármű leállítás Európa területén

Hatósági háttértámogatás Magyarországon

Riasztás esetén SMS az ügyfélnek

kérhető

kérhető

kérhető

kérhető

Riasztó jelzéseinek fogadása

Kiegészítő akkumulátor

Beépített sziréna

ESO (*1)

Periféria védelem

Szabotázs védelem

Beépített rablásgátló modul

Beépített riasztó modul

RSS (*2)

GSM ABS (*3)

Akkumulátor töltöttség figyelés

GSM-en keresztüli szoftverfrissítés

24 óránként rendszer állapotellenőrzés

Hetente teljes körű rendszerellenőrzés

Can Bus illesztés

Periféria busz

Beépített számtasztatúra

-

-

-

Dragon kártyás kezelőegység

-

-

-

PIN kód megváltoztatási lehetőség

-

-

Támadás PIN kód

-

-

-

Automatikus élesítés és hatástalanítás

-

-

-

kérhető

Automatikus rabláshatástalanítás

-

-

Comfort kártyás kezelőegység

-

-

-

Beépített rejtett nyomógomb

-

-

-

Kiegészítő távirányító 2 gombos

kérhető

kérhető

kérhető

Segítségkérés, támadásjelzés telefonon

Segítségkérés, támadásjelzés a kezelőegységgel

-

-

Szerviz üzemmód be- és kikapcsolás Diszpécserközpont segítségével

Szerviz üzemmód be- és kikapcsolás a kezelőegységgel

-

-

Szerviz üzemmódban 30 km megtétele esetén riasztás

GPRS WATCH szolgáltatás (*4)

kérhető

kérhető

kérhető

Garancia kiterjesztés 3 évre(*7)

kérhető

kérhető

kérhető

kérhető

Belsőtér védelem

kérhető

kérhető

kérhető

kérhető

Emelés elleni védelem

kérhető

kérhető

kérhető

kérhető

Traffipax információ szolgáltatás (*5) kérhető kérhető kérhető kérhető
Webbase logisztikai szolgáltatás (*6) kérhető kérhető kérhető kérhető

to TOP


Jelmagyarázat:

(*1) ESO
Energiatakarékos üzemmód, mely lehetővé teszi, hogy a gépjármű akkumulátora hosszabb időn keresztüli állás esetén se merüljön le, mivel a Navsky Nova rendszer a gyújtás levételét követően egy olyan egyedülálló passzív módba kapcsol, ahol áramfelvétele mindössze 30 mA. 

(*2) RSS
Szoftveres elmozdulás érzékelés, melynek alkalmazásával a Navsky Nova rendszer bekapcsolt állapotban rögzíti a gépjármű helyzetét és az ettől történő jelentős elmozdulás esetén riasztási jelzést küld a diszpécserközpontnak.

(*3) GSM ABS
GSM blokkolás elleni védelem, melynek köszönhetően a Navsky Nova rendszer felismeri a GSM blokkoló eszköz használatát, és ebben az esetben egy intelligens védelmi program segítségével megakadályozza a gépjármű elvitelét, illetve segítséget nyújt annak megtalálásában.

(*4) GPRS WATCH
Legújabb kiegészítő szolgáltatásunkkal Magyarország területén belül folyamatos GPRS ellenőrző kapcsolatot tartunk fenn a gépjármű és a diszpécserszolgálat között, hogy elkerülhető legyen a GSM blokkolóval, vagy egyéb újabb módszerekkel történő gépjármű-eltulajdonítás. A Navsky Nova Comfort választása esetén, hogy a legnagyobb kényelem mellett a legnagyobb biztonság is garantálható legyen a GPRS WATCH előfizetése kötelező.

(*5) Traffipax információ szolgáltatás
A szolgáltatás igénylése estén a Navsky Nova rendszer automatikus hangjelzéssel figyelmezteti ügyfelünket, amennyiben olyan zónába érkezik, mely fokozott figyelmet igényel vezetés közben a közúti -, illetve a közlekedési balesetek, valamint a szabálysértések megelőzése érdekében. A szolgáltatás kizárólag Budapest területén belül üzemel, annak érdekében, hogy a közlekedést biztonságosabbá tegye.

(*6) Webbase gépjármű-logisztikai szolgáltatás
Webbase szolgáltatásunk a gépjárműparkkal rendelkező ügyfeleink számára egy átlátható, tervezhető és ellenőrizhető logisztikai rendszert biztosít gépjárműveik kezelésére és ellenőrzésére. A rendszer használata gyors és egyszerű megoldást jelent a gépjárművek pillanatnyi helyzetének lekérdezésében, menetlevelek és kimutatások elkészítésében, a gépjárművezetők ellenőrzésében, vagy akár az üzemanyagszint és raktérhőmérséklet figyelésében.

(*7) Garancia kiterjesztés 3 évre
A Garancia 3 évre történő kiterjesztése kizárólag új Navsky Nova GPS rendszer vásárlása esetén lehetséges.


to TOP


Navsky Nova gépjárművédelem - Webbase flottamanagement